AKTUALITY 2014
5.1.2014 Hanácká národní výstava Brno Svoji výstavní premiéru tu měl El Filip ve třídě dorostu a i když neměl konkurenci, jeho vítězství  nás potěšilo. Jeho sestra Ela Viki konkurenci měla a i jí podařilo zvítězit. Oba tedy ve třídě dorostu VN1. Dobrý start do výstavní sezony, uvidíme, jak se bude dařit dál. Čeká nás třída mladých, která je tradičně hojně obsazena.
22–23.2.2014 DUOCACIB Brno Na této výstavě hájila barvy naší stanice Ela Viki.  V sobotu  obsadila v konkurenci 13 fen, krásné druhé místo od ukrajinského rozhodčího. Posuzování bylo pečlivé, korektní a posudek naší Viki odpovídal skutečnosti. Viki tedy VÝBORNÁ 2. V neděli posuzoval český rozhodčí a u něj Viki maximálně zabodovala. Třídu mladých vyhrála a ke známce Výborná 1 získala titul CAJC a posléze i BOJ (nejlepší mladý). Z výsledků výstavního víkendu máme radost a spokojeni jsme byli i s úrovní posuzování po oba dny.
11.5.2014 SV KŠSP Rožnov p. Radhoštěm. Oproti včerejšku byla účast střídmější. Z našich „Hafů“ hájili čest El Filip Haf z Jundrova a Ela Viki Haf z Jundrova. Elfík ve třídě mladých získal známku Výborná a zdálo se, že zasáhne do pořadí, ale nepodařilo se. Viki měla konkurentek 18 a zopakovala včerejší výsledek – Výborná. S takovým výsledkem nelze být nespokojen. Díky za reprezentaci! 10.5.2014 KV KŠSP Rožnov p. Radhoštěm. Do Rožnova jela Viki s dcerou. Účast byla opravdu hojná, ve třídě mladých fen se předvedlo 37 krasavic. Hodnocení bylo dlouhé a přísné. Ela Viki Haf z Jundrova byla ohodnocena známkou Výborná. „Holky“ byly spokojené a vyrazily na odpolední výlet. Následující den je čekala další výstava.
22.6.2014 MV Intercanis Brno. Na domácí půdě se dařilo. Viki (Ela Viki Haf z Jundrova) byla jediným zástupcem Hafů. Je mladá, divoká a běhá jako o závod. Pan rozhodčí zaujatě hodnotil její exteriér a přisoudil jí titul V1 CAJC. Děkujeme a těšíme se na příště!
28.9.2014 NV Brno. Po čase na brněnském velodromu. Psů nebylo příliš a tak bylo dost prostoru v okolí kruhů a akce dostala komornější ráz. První z Hafů šel na řadu Elfík (El Filip Haf z Jundrova). Poprvé jsme vystavovali spolu a sedlo nám to. Elfík byl zvídavý, temperamentní i zaujatý v postoji. Pan rozhodčí Šimek chválil a posudek zněl V1 CAJC. Poté soutěžila Viki a i ta se líbila a získala stejný titul jako bráška, V1 CAJC. Tím splnila podmínky pro udělení Junioršampion ČR. Super!Pak nastoupil Elfík s Viki proti sobě o titul Nejlepší mladý plemene, BOJ a Elfík zaslouženě vyhrál a účastnil se i boje o titul BOB (nejlepší jedinec plemene) a vyhrál. Postoupil tak do odpoledních soutěží, které v juniorech vyhrál všechny! Elfík tedy V1 CAJC, BOJ, BOB, Juniorský vítěz FCI 2, JBOD (juniorský vítěz dne) a JBIS (juniorský vítěz celé výstavy)! Tahle „Hafjundrovská“ omladina zdá se být nadějná.
11.10.2014 Výstava SKŠSP Vrůtky. Po čase jsme zavítali na slovenskou klubovku. Viki se tu sešla s bráchou Ronym (El Béďou Haf z Jundrova). Oba se předvedli ve svých 17 měsících v mezitřídě. Temperamentní Rony prověřil schopnost i fyzičku své handlerky a zvládli to výborně. Po dlouhém rozhodování paní rozhodčí E. Fedorovič (RU) se umístil na krásném druhém místě s titulem V2 res. CAC.  Pak jsem nastoupila do kruhu s Viki, souboj byl opět zajímavý. Viki se mi při běhu vysmekla z vodítka, ale běželi jsme dál v těsném kontaktu, jakoby by na vodítku byla. To mě ta divoška příjemně překvapila. Nakonec jsme vyběhali stejně jako bráška titul V2 res.CAC. Takže bylo k čemu blahopřát a stopka becherovky zahřála stejně jako sluníčko, které přispělo ke skvělé atmosféře celé akce.
25.10. 2014 Evropská výstava Brno. Z našich se zúčastnila pouze Viki. Posuzování paní rozhodčí Utke Ramsing L.(D) odpovídalo množství přihlášených psů. Ve třídě mladých bylo spolu s Viki 16 fen, z toho 6 bylo posouzeno jako výborná a Viki byla mezi nimi
26.10.2014 Národní výstava Brno. Naše „barvy“ hájil  Elfík – El Filip Haf z Jundrova. Elfíka jsem měla plné ruce, ale bodovali jsme! Z 10 mladých psů rozhodčí Utke Ramsing L.(DK) zadala jen 3 výborné a Elfík byl mezi nimi a umístil se na krásném 3. místě! Současně probíhalo posuzovaní mladých fen, kde s Viki – Ela Viki Haf z Jundrova s dcerou vyběhali u pana rozhodčího Utke Ramsing J. (DK) také krásné umístění na bedně. Viki Výborná 3! Jsem na ty naše „mladé Hafy“ pyšná.
Byl předjarní den, 7.dubna 2007 13:15, když se prodrala na svět co by poslední živé štěně. Byla jedinou fenkou ve vrhu a já věděla, že  zůstane. Byla divoká, drzá a neustále svoji  mámu provokovala ke hrám. Nebyla dominantní, netoužila vládnout ani vítězit. A tak když její  máma Connie neměla sílu ji doběhnout, sama se svalila na záda. Milovala tuto hru, nepotřebovala hračky, potřebovala parťáka do hry. Byla  benjamínkem, a přesto odchod své mámy zvládla jako „velká“.  Musela se naučit o sebe postarat. Na jaře 2013 porodila 5 živých štěňátek a  mezi nimi jednu drzou, nespoutanou holku, která zůstala. A Míša byla šťastná, že si má s kým hrát, jejich hrátky byly veselé, dovádivé a k  smíchu. Po Velikonocích 2014 nám smích zmrzl na rtech… Míši vyhřezla krční plotýnka a stala se tetraplegikem. Ale já se nevzdala, urputně  jsem hledala pomoc a souhrou náhod a rad zkušených fyzioterapeutek ji našla. Míša podstoupila vyšetření a operaci meziobratlové plotýnky  na klinice Jaggy. I když ji operatér nedával 100% šanci, ona opět překvapila. Poctivě jsme cvičily, plavaly, trénovaly a úspěch se dostavil.  Vše jsme podřídili jen Míši a ona zase běhala a my prožili společné krásné léto. Pak to přišlo, jako blesk z čistého nebe, lymfom na slinivce.  Její stav se neskutečně rychle horšil a já věděla, že nastal čas. Čas, který jí byl dán vypršel, její svíčka života dohořívala. Nechala jsem ji  odejít, doma, v klidu a míru, s její hlavou ve svém náručí.  Věřím, že se zase jednou narodí a bude si žít svůj další krásný život. A tak nezbývá než poděkovat Connie za Míšu a Míši za Viki a pokud  ustojím ta loučení, půjde to tak dál.  Míša *7.4.2007 –  +30.9.2014