AKTUALITY 2017
Viki bude mámou. Po téměř 4 letech, se v naší stanici narodí opět štěňátka, a to ze spojení:
Příchod vrhu „F“ na svět očekáváme 13.1.2017. Rodokmen budoucího vrhu ZDE.
Jch. Ch. Ela VIKI Haf z Jundrova
+
16.1.2017 Dnes v podvečerních hodinách vykoukla na svět třetí generace Hafů z Jundrova. Viki přivedla na svět dvě fenky, holky jako malované. Mají spoustu práce s pitím mléka od mámy a spaním, ale brzy k tomu přibudou další činnosti. Viki se pečlivě o dvojčata stará a ta nám rostou před očima.
1.2.2017 Naše fenečky už mají 2 týdny. Koukají na nás svýma tmavýma očima, vrtí ocáskem, poznávají se navzájem a také už celkem obstojně chodí. Jsou jen dvě, a tak pijí za 8 a podle toho také váží. Jedna z nich zůstane doma s Viki, druhá své rodiště opustí. Jedna fenka je tedy v tomto okamžiku volná.
9.9.2017 Klubová výstava Jedovnice  anebo kdo se po kom opičí? První výstava Finlandie (Connie) byla hned ta klubová, ve třídě dorostu. Její  máma Viki pak zkusila štěstí ve třídě vítězů. V dorostu bylo 11 fen, panu Kuklovi se Connie dost líbila a tak jsem doufala, že se dostane na bednu. A taky že ano, umístila se na druhém místě, Velmi nadějná 2. V kategorii „vítězů“ Viki zaujala paní rozhodčí Kerak Lukáčovou, znala její matku a udivila jí neskutečná podoba Viki a její mámy. Pěkně jsme si poběhaly a ukořistily velmi pěkný titul, opět druhé místo – Výborná 2 res. CAC. Obě „holky“ tedy na druhých místech, jako opice. Nemohu opomenout účast a vítězství otce našich dorostenek. Harry z Mokrovous ve svých 9 letech vypadá skvěle a ve třídě čestné porazil všechny své o několik let mladší konkurenty.  K tomu není co dodat.
10.9.2017 Svod mladých. Poprvé v našem chovu se předvedl na svodu mladých celý vrh. Jakby ne, když čítá dva jedince. Posudky více než krásné, komise spokojena, my také. Connie (Finlandia) i Florida se poté za aktivní účasti mámy Viki, dosyta vydováděly v rybníku Olšovec. Děkuji majitelům Floridy za nápad zúčastnit se svodu a strávit tak krásné nedělní dopoledne.